5 ogen, 9 ogen, 14 ogen Landen: alles wat u moet weten

Als u zich een beetje zorgen maakt over privacy, moet u 5 ogen, 9 ogen en 14 ogen landen hebben gehoord. En nu wil je hier meer over ontdekken, dan is deze gids iets voor jou. In deze gids zullen we er alles over in detail behandelen.

De meesten van ons brachten onze tijd online door  . Heb je wel eens nagedacht over online privacy? Het is heel belangrijk, toch? Heb je ooit zoiets gevoeld dat je onder toezicht van iemand staat ?

Deze organisatie-alliantie van regeringen is gekoppeld aan surveillance over de hele wereld en neemt een ongrondwettelijke verzameling gegevens van hun eigen burgers op . Hoewel deze organisatie in de jaren 40 begon , wordt ze nu prominenter.

5 ogen, 9 ogen en 14 ogen: alles wat u moet weten

Dus, als je zo nieuwsgierig bent om te weten wat deze allianties met 5 ogen, 9 ogen en 14 ogen zijn? Wat zullen ze doen? Vormen ze een bedreiging voor uw privacy? , alles wat ik hier in detail zal bespreken?

  Kort in de tijd? Hier is een korte handleiding voor u:

Deze 5 Eyes, 9 Eyes en 14 Eyes verwijzen naar landen die de overeenkomst hebben ondertekend en ermee instemmen om de gevoelige informatie van hun burgers te delen via inlichtingensystemen . Aangezien internet tegenwoordig de meest vorm van communicatie is, loopt uw ​​privacy gevaar als u internet gebruikt.

Om uzelf veilig te houden, moet u NordVPN gebruiken, dat niet op deze landen is gebaseerd. Dus niemand kan uw online activiteiten en uw identiteit volgen .

Reis van 5 ogen

5 Eyes begon in het jaar 1940 en verenigde de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk tot een overeenkomst genaamd UKUSA. Deze overeenkomst stelt de VS en het VK in staat informatie tussen landen uit te wisselen .

Later sloegen andere landen zoals Canada, Australië en Nieuw-Zeeland de handen ineen met deze overeenkomst om deze 5 ogen te maken. Hoewel het belangrijkste doel van deze overeenkomst is om een ​​raamwerk op te bouwen voor het delen van informatie, signalen, inlichtingen, gegevens tussen de ondertekende landen .

 • ONS
 • VK
 • Canada
 • Nieuw-Zeeland
 • Australië

Wat houdt deze Signal Intelligence (SIGINT) in?. Dit betekent twee termen

 • Communication Intelligence (COMINT): Spraakcommunicatie zoals telefoongesprekken, sms-berichten, e-mails, enz.
 • Electronic Intelligence (ELINT): Elektronische sensoren om de signalen van radars of oppervlakteraketsystemen op te vangen

Elk land in 5 ogen heeft zijn eigen inlichtingensysteem, zoals NSA (VS) of GCHQ (VK) zullen mensen bespioneren om massale signaalinformatie in verschillende delen van de wereld te verzamelen om met hen te delen. In eerste instantie is het doel van deze 5 ogen om de communicatie van de Sovjet-Unie te controleren . Daarvoor hebben ze een systeem ontwikkeld genaamd ECHELON .

ECHELON is in staat om de communicatie van miljarden burgers wereldwijd te monitoren. Maar het publiek is op de hoogte van dit monitoringsysteem in de jaren 90, wat leidde tot enige verontwaardiging in Europa en de VS. Monitoringpraktijken zijn hoog in tijden van oorlog en terreur.

Toen het internet op dat punt omhoog ging, werd dit toezicht erop overgedragen. Want vroeger vond de meeste communicatie via internet plaats .

Uitbreiding van 5 ogen naar 9 ogen

Na verloop van tijd wilde de alliantie met 5 ogen ook andere landen bij hun overeenkomst betrekken . Wat helpt bij het verbreden van hun netwerk om meer gevoelige informatie tussen hen te delen . Daarbij hoort ook de communicatie tussen burgers en organisaties.

 • Noorwegen
 • Nederland
 • Frankrijk
 • Denemarken

Deze vier landen sloegen de handen ineen met 5 Eyes. Getuige is dat de samenwerking tussen deze landen minder intens is dan bij 5 Eyes. Als laatste is er ook nog de 14 ogen alliantie.

14 Eyes vestiging

Samen met 9 Eyes sloten enkele andere landen zoals Duitsland, Spanje, Zweden, België en Italië zich aan met als doel de informatie te verkrijgen en indien nodig met anderen te delen.

 • België
 • Duitsland
 • Italië
 • Spanje
 • Zweden

Deze vijf landen samen met 9 Eyes zijn 14 Eyes. Deze 14 Eyes-landen zullen zonder problemen gevoelige informatie met elkaar delen en niet zo streng als 9 Eyes. Maar deze informatie bereikt zelfs burgers. Er zijn ook externe bijdragers, landen die informatie delen en ontvangen van Eye-groepen . Maar ze hebben minder rechten en plichten.

Hoe vormen deze Eyes Groups een bedreiging voor uw privacy?

Deze Eye-allianties bedekten de hele wereld volledig met hun bewaking. Het is nog steeds onduidelijk hoeveel deze inlichtingendienstlanden over u weten . Maar het lek van Snowden bewees dat al je online activiteiten, telefoongesprekken en andere gevoelige informatie worden geanalyseerd.

ECHELON kan bijvoorbeeld satellietcommunicatie gebruiken om uw privécommunicatie te onderscheppen , die later wordt opgeslagen en geanalyseerd. Ondertussen zal PRISM gegevens van Amerikaanse burgers verzamelen van bedrijven als Facebook en Google .

Five Eyes bracht in 2018 een verklaring uit die technologiebedrijven dwong een achterdeur te bieden voor end-to-end encryptie . Het moeilijk te verteren is dat Australië een achterdeur heeft gemaakt als de gebruikersgegevens zijn gecodeerd. Hoewel andere naties nu het pad van Australië volgden, spraken ze hun eigen bedoelingen uit.

Nu er steeds meer communicatie via internet plaatsvindt, loopt uw ​​online privacy gevaar . Concepts & Projects from Eyes-groepen zullen inbreuk maken op uw privacy. Een overheid heeft het recht om zonder uw toestemming uw privégegevens binnen te dringen.

Het is dus onmogelijk geworden om het volledige potentieel van internet te benutten . Ondertussen zijn er ook enkele hackers die uw informatie proberen te stelen door de sites te phishen of wanneer u op advertenties klikt. Terwijl de overheid je aan de andere kant bespioneert.

Hoe u uzelf kunt beschermen tegen ooggroepbewaking

Om uw privacy tegen deze Surveillance te beschermen , is de enige manier om een ​​goede VPN te gebruiken . VPN is de enige effectieve manier om uw dataverkeer voor deze spionnen te verbergen en u anoniem te houden. Wanneer u verbinding maakt met een VPN -server, wordt uw IP-adres gewijzigd in het IP-adres van de VPN-server.

Als u geen VPN gebruikt , kunnen anderen gemakkelijk uw aanwezigheid kennen en uw acties koppelen aan uw identiteit, locatie, IP-adres. Maar wanneer u verbinding maakt met een VPN, worden al uw online activiteiten opgeslagen op VPN-servers.

Hier is onze gids, Wat is een VPN . Als je niets weet over VPN?

Overheden (VS en VK) Dwingen VPN’s om gebruikersgegevens te delen

VPN’s die in de VS en het VK zijn gevestigd, worden gedwongen om de gegevens van de gebruiker te verzamelen en te delen met wetshandhavers. Dit betekent dat u zich tot laat niet bewust bent van de bedreiging van uw privacy. Hier noem ik enkele VPN’s op basis van 5 Eyes.

 • IPVansih (in de VS gevestigd)
 • Riseup (gebaseerd in de VS)
 • Privé-internettoegang (gebaseerd in de VS)
 • Windscribe (gebaseerd in de VS)
 • HideMyAss (VK gebaseerd)

Hoe gegevens worden gedeeld tussen 5 ogen

Dus, stel je voor dat je een HideMyAss VPN-service gebruikt in het VK. VPN-providers verzamelen de gegevens van de gebruiker en delen deze indien nodig met de Britse overheid . Maar het probleem is nog niet begonnen.
Vanwege de UKUSA-overeenkomst zal de Britse regering uw gevoelige informatie overhandigen aan de inlichtingendiensten in de VS, Australië, Canada of een ander land in 5 Eyes.

Opmerking: – Als u een VPN gebruikt, zorg er dan voor dat u geen VPN gebruikt die is gebaseerd op Eye Group-landen.

Zo kun je er duidelijk voor zorgen dat een VPN-aanbieder niets mag doorgeven aan de overheid. Sommige Premium VPN’s zoals NordVPN zijn niet onderworpen aan ooggroepbewaking .

1. NordVPN: beste VPN voor privacy

norvpn-logo
 • 5500+ servers in 62+ landen
 • Dubbele VPN-functie voor extra privacy
 • Onbeperkt streamen in HD-kwaliteit zonder datalimieten
 • Onbeperkt anoniem P2P/Torrenting met speciale P2P-servers
 • CyberSec om malware te vermijden en advertenties te blokkeren
 • Stream International Netflix, Hulu, Prime, HBO, iPlayer en andere streaming-sites
 • Betrouwbare kill-schakelaar
 • Strikt beleid zonder logboeken
 • 30 dagen volledig restitutiebeleid

NordVPN is een van de beste VPN’s omdat het hoogwaardige beveiliging biedt . Er zullen geen DNS/IPv6-lekken zijn . Als u iemand bent die meer beveiliging nodig heeft, biedt deze ook Onion over VPN . Je krijgt ook zes gelijktijdige verbindingen per abonnement, samen met Netflix-streamingmogelijkheden.

NordVPN wordt beschouwd als een alleskunner met hoge internetsnelheden. Deze VPN heeft een eenvoudige gebruikersinterface zodat zelfs een beginner het gemakkelijk kan begrijpen. Deze VPN is beschikbaar tegen een scherpe prijs. NordVPN is ook een goede keuze voor het deblokkeren van geografisch geblokkeerde inhoud op verschillende platforms zoals Netflix, Hulu, Disney+, Amazon Prime en andere streaming-apps.

Ze bieden ook 30 dagen geld-terug-garantieprogramma aan. Je kunt dit dus zonder enig risico proberen. Dus als je de app niet leuk vindt, krijg je binnen 5 dagen je volledige geld terug. En als u slechts 1-2 weken een VPN nodig heeft, kunt u NordVPN gratis uitproberen met behulp van het geld-terug-programma.

Overzicht van 5 Eyes, 9 Eyes en 14 Eyes Landen

5 Ogen Landen9 Ogen Landen14 Ogen Landen
Verenigde StatenVerenigde StatenVerenigde Staten
Verenigd KoninkrijkVerenigd KoninkrijkVerenigd Koninkrijk
AustraliëAustraliëAustralië
CanadaCanadaCanada
Nieuw-ZeelandNieuw-ZeelandNieuw-Zeeland
NederlandNederland
FrankrijkFrankrijk
DenemarkenDenemarken
NoorwegenNoorwegen
België
Italië
Duitsland
Spanje
Zweden

Conclusie

Deze 5 Eyes, 9 Eyes en 14 Eyes zijn gigantische westerse allianties die betrokken zijn bij het uitwisselen van informatie. Als gevolg hiervan kan uw overheid uw informatie delen met de rest van de landen . Daarom is het een goed idee om een ​​VPN te gebruiken om uw online privacy te verbeteren.

Een betere VPN zoals No rdVPN kan ervoor zorgen dat geen enkele instantie uw verkeer en uw identiteit kan bespioneren . Soms denk je misschien dat je niets te verbergen hebt , maar vele ogen waken over jou voor jouw informatie.

Veelgestelde vragen over 5 ogen, 9 ogen en 14 ogen

Welke VPN is beter om uw privacy te beschermen?

Alleen premium VPN’s en niet ontwikkeld op basis van ogen is verstandig om te gebruiken. 
Een van die VPN ‘s is geen rdVPN om jezelf te redden.

Kan ik elke VPN gebruiken?

Nee, dat kan niet, aangezien een gratis VPN uw gegevens registreert, wat weer een privacykwestie is. Maar zelfs sommige premium VPN’s zijn ook gebaseerd op de landen van de ogengroep. U heeft dus waarschijnlijk niet veel opties voor VPN , alleen geen rdVPN kan u redden.

Wat zijn bijdragers van derden?

Landen afgezien van de 14-ogengroep die behoort tot NAVO-groepen zoals IJsland, Griekenland, Roemenië en andere Europese landen. 
Deze landen zullen inlichtingengegevens van de ogengroep delen en ontvangen.

Wat zijn de 5 ogen?

Five Eyes verwijst naar inlichtingenbewakingsgroepen die bestaan ​​uit 5 landen: de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Nieuw-Zeeland en Canada die een overeenkomst ondertekenen om gevoelige informatie tussen hen te delen.

Kan ik worden gevolgd met behulp van VPN?

Nee, u kunt niet worden gevolgd als u VPN’s van hoge kwaliteit gebruikt, zoals 
No rdVPN , die niet in landen met 5 ogen, 9 ogen of 14 ogen zijn gevestigd, om uw IP-adres te maskeren. zweet niemand van uw online activiteiten.

Schreibe einen Kommentar